Prirodni sok protiv nesanice, djeluje umirujuće a pun je vitamina i minerala

Mango je jedno od najčešćih odabira kupaca voća u svijetu. Mango sadrži željezo, kalcij, kalij i magnezij u većoj koncentraciji ali i vitamine C, E, K i A. Zasitan je i smanjuje rizik od pretilosti ali i bolesti srca i krvnih žila. Preporučuje se kod mladih ali i starijih osoba s degenerativnim bolestima. Mango štiti vaše oči ali i prevenciju i razvoj astme. Mango je bogat beta karotenom i dobar je u zaštiti i prevenciji od raznih vrsta karcinoma, što su potvrdile brojne studije napravljene u svijetu.
Naranča je izvor raznih minerala i vitamina a posebno vitamina C, kalija, folata i tiamina, B9 i folne kiseline te smanjuje krvi tlak.
Banana je izvor kalija i dijetalnih vlakana, dobra za pravilan rad bubrega, jača srčane mišiće. Nema masti niti niti kolesterola, a bogata je ugljikohidratima koji daju brzu energiju organizmu. Sadrži vitamine C, vitamine B6, folat, riboflavin, niacin i pantotensku kiselinu. Banana sadrži kalcij, fosfor, bakar, mangan i magnezij kao opće poznate i dobre minerale.
Ovaj sok djeluje umirujuće na organizam
Pisani recept, popis sastojaka, postupak savjete i preporuke pogledajte u slijedećem linku:
https://sasina-kuhinja.com/videorecepti/prirodni-sok-protiv-nesanice-pun-vitamina-i-minerala

Ostavite odgovor